متعادل مثل ترازو


متعادل مثل ترازو

شرط لازم برای موفقیت

همه‌ساله با سپری شدن دوران تابستان که اولین گام برای آماده سازی داوطلبان برای آزمون سراسری است مشاهده می‌کنیم درصد بالایی از داوطلبانی که از تابستان سعی کرده‌اند با تلاش و پشتکار فراوان درس بخوانند احساس ضعف شدید در بعضی دروس و احساس تسلط در دسته‌ای دیگر از دروس دارند. این امر سبب می‌شود در ادامه این دسته از داوطلبان برای جبران دروس ضعیف خود تمام تلاش خود را انجام دهند تا به تسلط در این دروس برسند. با گذشت زمان نسبتاً طولانی متوجه می شوند در آن درس‌هایی که تسلط کامل داشته‌اند، احساس ضعف می‌کنند و متأسفانه آن دسته از دروسی را هم که سعی در جبران آن کرده اند، نتوانسته اند به تسلط کافی خود را برسانند.

این امر سبب می‌شود که داوطلب با ناامیدی ناشی از مشاهده نکردن ثمره تلاش خویش روبرو شود. همان‌طورکه می‌دانیم ناامیدی نیز منجر به اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد که عدم دستیابی به هدف پیش‌بینی‌شده یکی از این اتفاق‌هاست.

اما براستی علت رخ دادن چنین اتفاقی در طول سال تحصیلی آماده‌سازی برای آزمون سراسری چیست؟ در نخستین گام یادتان باشد که پیشگیری بهتر است درمان است. اگر وضعیت فعلی شما شباهتی با شرایطی که تصویر کردیم ندارد، بازهم باید به دقت به این نوشته توجه کنید تا خدای نکرده دچار این معضل نشوید.

تعادل مطالعاتی، اصلی مهم و تخلف ناپذیر 

میزان زمان لازم برای مطالعه و تست‌زنی در هر درس با توجه به اهمیت آن درس در آزمون سراسری را تعادل مطالعاتی می‌نامیم.

اما این اهمیت هر درس را چگونه متوجه شویم؟

همانگونه که می‌دانیم، دروس مختلف در هر گروه آزمایشی دارای ضرایب متفاوتی هستند. بطور مثال در گروه آزمایشی ریاضی فیزیک، ضرایب دروس به شرح زیر است:


درس

ریاضی

فیزیک

شیمی

ادبیات

دین و زندگی

زبان انگلیسی

عربی

ضریب

12

9

6

4

3

2

2

با جمع ضرایب دروس بالا متوجه می‌شویم، مجموع این ضرایب برابر با عدد ۳۸ خواهد شد.

اما این عدد به چه معناست؟

اکنون فرض کنید یک داوطلب این گروه در هفته ۴۵ ساعت وقت برای درس خواندن خواهد داشت. طبق اصول برنامه‌ریزی که قبلاً ذکر شده‌است، این فرد ۱۰ درصد از این زمان را اختصاص به مباحث جبرانی هفته ( در صورت نداشتن مبحث جبرانی، مطالعه دروس ضعیف ) اختصاص دهد. وی تقریباً ۴۰ ساعت زمان مفید برای درس خواندن خواهد داشت، با توجه به اصل تعادل مطالعاتی باید بطور مثال برای درس شیمی به اندازه اهمیت آن درس بخواند، چون ضریب شیمی ۶ و مجموع ضرایب ۳۸ است او باید به همین نسبت، بخشی از ۴۰ ساعت را به مطالعه ی شیمی اختصاص دهد. تقریبا ۶ ساعت و ۱۵ دقیقه در هفته زمانی است که به مطالعه درس شیمی اختصاص پیدا می‌کند. با این روش هر فرد با هر میزان زمانی که در هفته درس می‌خواند می‌تواند برای دروس خود زمان مناسب را پیش‌بینی کند.

شایان ذکر است ضریب ۱۲ برای درس ریاضی اختصاص به تمام مباحث ریاضی ( هندسه پایه، ریاضی پایه، دیفرانسیل، گسسته و هندسه تحلیلی دارد و زمان لازم را باید بین این دروس پخش کرد )

حال ممکن است پرسش پیش بیاید که اگر در یک درس تسلط کامل دارید و نیازی با اختصاص زمان براساس تعادل مطالعاتی برای این درس نداشته باشید. باید چه کنید؟

 در پاسخ شما باید گفت، می‌توانید زمان لازم برای این درس را به دروس ضعیف‌تر خود اختصاص دهید مشروط بر این‌که در طول هر هفته از خود آزمونی در درسی که به آن تسلط دارید، بگیرید و به محض این‌که احساس کردید تسلطتان در درس موردنظر رو به کاهش است، با اقدامی به‌موقع آن را جبران کنید.


متعادل مثل ترازو (PDF)
دانلود متعادل مثل ترازو (PDF) - 823 KB متعادل مثل ترازو (PDF)

تعداد مشاهده 1486