تاثیر تغذیه بر یادگیری دانش آموزان


تاثیر تغذیه بر یادگیری دانش آموزان

غذاهای حاوی پروتئین میزان یادگیری را افزایش می‌دهند. همچنین زمینه‌ی لازم برای ارتباط بین سلول‌های مغز را فراهم می‌کنند. از سوی دیگر کربوهیدارت‌ها، انرژی بخش هستند، اما گر به مقدار زیاد و بدون پروتئین کافی مصرف شوند، موجب خواب آلودگی می‌شوند.

کمبود اسیدهای چرب ضروری موجب آلرژی (حساسیت) و مشکلات یادگیری شامل کم توجهی و اختلالات بیش فعالی می‌شود.

تغذیه‌ی سالم در هر سنی مهم است، اما برای کودکان در حال رشد مهمتر است. مخصوصاً اگر در یادگیری دروس خود مشکل داشته باشند.

غذاهای گوشتی اغلب خوشمزه و تازه‌تر هستند. به علاوه در معرض آفت‌کش‌ها و مواد شیمیایی نیز نبوده‌اند. بچه‌های کوچک‌تر بیشتر به غذا و همینطور مواد شیمیایی هوازی حساسند. پس آن‌ها بیش از همه از غذاهای گوشتی استفاده می‌کنند. آلرژی مانع رفتن کودک به مدرسه نمی‌شود، اما بر یادگیری او تأثیر می‌گذارد.

طبق تحقیقات، آنچه نوجوانان می‌خورند بر یادگیری آنان تأثیر می‌گذارند. به گفته دکتر بونی اسپرینگ از دانشگاه تگزاس، صبحانه بیش از دیگر وعده‌های غذایی مؤثر است.

دانش آموزانی که همراه صبحانه مقدار زیادی پروتئین مصرف می‌کنند، بیش از آن‌هایی که غذای غنی از کربوهیدرات مصرف می‌کنند، در یادگیری دروس خود موفق هستند.

متأسفانه بیشتر دانش‌آموزان پیش از رفتن به مدرسه به جای مصرف پروتئین، بیشتر غذاهای حاوی کربوهیدرات مصرف می‌کنند. در عوض هنگام شام غذای پُر پروتئین می خورند که مانع خواب آن‌ها نیز می‌شود.

پروتئین 

دانش آموزان به 5 وعده پروتئین در روز نیاز دارند که باید در صبحانه و ناهار مصرف شود. منابع غذایی پروتئینی شامل گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی، حبوبات (عدس، لوبیا، سویا و ...)

کربوهیدرات

دانش آموزان روزانه به 7 وعده کربوهیدرات و در هر وعده (نصف فنجان حبوبات، ماکارونی یا برنج یا یک برش نان گندم) نیاز دارند.

به علاوه 5 وعده میوه و سبزیجات (هر وعده نصف فنجان میوه‌های ریز شده و رنگارنگ) نیاز دارند. ترکیب کربوهیدرات‌ها (گندم، حبوبات، ماکارونی و سبزیجات) با غذاهای حاوی پروتئین موجب یک تغذیه متعادل‌تر شده و فرد را هوشیارتر می‌کند.

زمانی که افراد به مدرسه می‌روند بیش از 50 درصد کالری مصرفی آن‌ها، روزانه صرف این کار می‌شود.

برخلاف دیگر اعضای بدن، مغز 24 ساعت کار می‌کند و گلوکز (قند ساده‌ای که هنگام هضم کربوهیدرات‌ها به وجود می‌آید) تنها سوختی است که مغز برای فعالیت نیاز دارد. در حالی که سلول‌ها دیگر بدن، پروتئین و چربی‌ها را به گلوکز تبدیل می‌کنند، ولی سلول‌های مغزی نمی‌توانند این کار را انجام دهند.

چربی ها

دانش آموزان به مصرف چربی در روز نیاز دارند که شامل یک قاشق چایخوری روغن یا مایونز و یک قاشق چایخوری کره است.

شاید همه از مصرف چربی واهمه داشته باشند، ولی باید انواع خوب آن را برای حفظ یادگیری مورد استفاده قرار دهند. دو سوم مصرف چربی باید از چربی‌هایی مانند روغن‌های گیاهی (کانولا، زیتون، سویا، آفتابگردان و ...) و گردو باشد و بیش از یک سوم آن را چربی‌های اشباع شده مانند کره‌ی پاستوریزه تشکیل دهد.

کمبود اسیدهای چرب ضروری میتواند موجب آلرژی‌هایی از قبیل آسم و اگزما و هم چنین بیش فعالی شود. اما این عوارض را می‌توان با مصرف مکمل‌های اُمگا-3 که در روغن ماهی به مقدار فراوان وجود دارد، کنترل کرد.


تاثیر تغذیه بر یادگیری دانش آموزان (PDF)
دانلود تاثیر تغذیه بر یادگیری دانش آموزان (PDF) - 336 KB تاثیر تغذیه بر یادگیری دانش آموزان (PDF)

تعداد مشاهده 3307