علوم و صنایع غذایی


علوم و صنایع غذایی

•    تعریف : هدف از اين رشته تربيت افرادي ست که نظارت دائم بر کنترل کيفي و بهداشت مواد غذايي در فرآيند توليد را داشته باشند.
براي اينکه محصولاتي سالم و باکيفيت بدست مصرف کننده برسد، کارهاي زيادي در کارخانه اعم از استفاده از روش هاي بهينه در توليد مواد غذايي، طراحي فرآيندهاي مناسب براي توليد، کنترل و نظارت بر سلامت مواد اوليه و محصولات توليدي و …انجام مي شود که بخشي از وظايف يک متخصص صنايع غذايي ست. با توجه به پيدايش عادات و سبک هاي نوين غذايي و نياز روزافزون جامعه به تنوع محصولات و فرآورده هاي غذايي، آينده اين رشته روشن به نظر مي رسد.

•    توانایی : کارشناس صنايع غذايي بايد  دقت بالا داشته، به جزئيات توجه کرده و به قوانين بهداشتي اهميت ويژه بدهد. به عنوان متخصص صنايع غذايي بايد در زمينه هايي مانند مهندسي شيمي، برنامه ريزي توليد، تحقيقات بازار، رفتار مشتري و مديريت مالي مطلع باشد.

•    برخی دروس تخصصی : ميکروبيولوژي مواد غذايي ، بسته بندي مواد غذايي ، صنايع شيلات ، ترموديناميک مواد غذايي ، تجزيه مواد غذايي

•    گرایش‌ها(در مقطع کارشناسی) : این رشته در مقطع کارشناسی فاقد گرایش می باشد.

•    گرایش‌ها(در مقطع کارشناسی ارشد) : مهندسي صنايع غذايي، زيست فناوري مواد غذايي، علوم مواد غذايي،  فناوري مواد غذايي

•    گرایش‌ها(در مقطع دکترا) : ادامه تحصيل در اين رشته تا مقطع دکتري فراهم است.

•    موقعیت شغلی :
امکان فعاليت در:
الف) آزمايشگاه ها، خط توليد کارخانجات مواد غذايي، موسسات تحقيقاتي، دانشگاه ها
ب) تاسيس و راه اندازي کارخانه توليد انواع مواد غذايي

 

۱۴ دی ۱۳۹۵  

تعداد مشاهده 28389

مطالب مرتبط