علوم تغذیه


علوم تغذیه

  • تعریف : هدف از فراگيري علم تغذيه راهنمايي افراد در رسيدن به يک تغذيه مناسب و کمک به سلامتي جسمي و روحي و طول عمر است که يک متخصص تغذيه با استفاده از رژيم درماني نوع رژيم غذايي لازم در بيماري هاي مختلف را مشخص ميکند، و همچنين با طبقه بندي ارزش غذايي براي گروه هاي مختلف مردم اعم از کودکان، ميانسالان، بيماران، افراد چاق و لاغر متناسب با وضعيت و نياز آنها برنامه غذايي تهيه مي کند. علاقه‌مندان به‌ اين‌ رشته‌ لازم‌ است‌ در دروس‌ زيست‌شناسي‌ و شيمي‌ که‌ پايه‌ دروس‌ دانشگاهي‌ اين‌ رشته‌ است‌ توانمند باشند.
     
  • توانایی : دانشجوي اين رشته بايد علاقه مند به تغذيه و سلامت افراد باشد و مهارتهاي ارتباطي مناسب با شرايط و وضعيت هر فرد را فراگرفته و آشنايي نسبي با روانشناسي داشته باشد.
     
  • برخی دروس تخصصی : بهداشت عمومی ، مدیریت بخش تغذیه ، تنظیم برنامه غذایی ، آموزش تغذیه
     
  • گرایش‌ها(در مقطع کارشناسی) : اين رشته در مقطع کارشناسي فاقد گرايش است.
     
  • گرایش‌ها(در مقطع کارشناسی ارشد) : علوم تغذيه، علوم تغذيه در بحران و حوادث غيرمترقبه، علوم بهداشتي در تغذيه
     
  • گرایش‌ها(در مقطع دکترا) : ادامه تحصيل در اين رشته تا مقطع دکتري فراهم است.
     
  • موقعیت شغلی : فارغ‌ التحصيلان‌ اين‌ رشته‌ در زمينه‌هاي‌ شغلي‌ مختلفي‌ از جمله‌:

          الف) مديريت‌ بخش‌ تغذيه‌ بيمارستانها، مسئوليت‌ فني‌ كارخانجات‌ توليد مواد غذايي‌ ،همكاري‌ در كلينيك‌هاي‌ رژيم‌ درماني‌ با همكاري‌ پزشكان‌ غدد داخلي‌، همكاري‌ در تنظيم‌ رژيم‌ براي‌ گروههاي‌ مختلف‌ از جمله‌
          ورزشكاران‌، بيماران‌ خاص‌، مشغول‌ به‌ كار شوند.

          ب) همچنين‌ به‌ كارشناسان‌ تغذيه‌ مجوز مطب‌ داده‌ مي‌شود.

          ج) فارغ‌ التحصيلان‌ رشته‌ تغذيه‌ با داشتن‌ 3 سال‌ سابقه‌ خدمت‌ در بيمارستانها مي‌توانند مركز مشاوره‌ تغذيه‌ داير كنند.

          د) امکان فعالیت در انستیتوی تحقیقات علوم و صنایع غذایی کشور و مراکز پژوهشی تحقیقاتی مرتبط با بیماری های خاص.

علوم تغذیه (PDF) علوم تغذیه (PDF) علوم تغذیه (PDF) علوم تغذیه (PDF) علوم تغذیه (PDF) علوم تغذیه (PDF) علوم تغذیه (PDF)
علوم تغذیه (PDF) 458 KB
۱۴ دی ۱۳۹۵  

تعداد مشاهده 40502

مطالب مرتبط